Alles wat je wilt weten over maaltijdboxen

10 tips om kinderen meer groenten te laten eten

We willen natuurlijk allemaal dat onze kinderen elke dag voldoende vitamines binnenkrijgen. Maar kinderen hebben nu eenmaal allemaal een eigen smaak. Het is belangrijk om kinderen elke keer opnieuw groente aan te bieden.  Dit omdat de smaak van kinderen nog wel eens veranderd. Wanneer je groente opnieuw aan blijft bieden is de kans groot dat ze het plots wel lusten.

Hoeveel groenten eet een kind?

Voordat we jullie de tips gaan geven willen we jullie ook alvast een handig feitje geven. Ouders denken al snel dat hun kinderen te weinig groente eten. Wist je dat kinderen die tussen de 1 en 3 jaar oud zijn 50 tot 100 gram per dag nodig hebben? Vanaf 4 jaar tussen de 100 en 150 gram, en reken zo maar verder. Wanneer je hier een beeld van wilt hebben: een bloemkoolroosje is ongeveer 25 gram en 1 tomaat weegt al gauw 100 gram. Zo zie je maar je zit snel aan je dagelijkse hoeveelheid. Toch zijn er ook nog eens tips die we jullie graag mee willen geven

  • Wanneer je je groente uitperst met een slowjuicer of een sapcentrifuge kun je fruit en groente bij elkaar doen zo proef je namelijk nauwelijks dat er groente in zit. Kies voor zoete groente zoals bijvoorbeeld wortel of biet. Je kunt dit sap ook nog eens invriezen waardoor je het de hele week kan toevoegen aan een smoothie
  • Als je bij elke maaltijd groente aanbiedt wordt het eten ervan een gewoonte. Denk aan komkommer bij het ontbijt of worteltjes bij de lunch.
  • Wanneer groente voor het grijpen ligt en je kinderen het dus ook gemakkelijk kunnen pakken is het een stuk logischer dat ze het pakken. Mini komkommer, paprikaatjes, worteltjes of cherrytomaten.
  • Iedereen heeft wel een fruitschaal staan maar kies er eens voor een groente schaal te maken. Dat ziet er leuk uit, is gezond en er is echt genoeg keuze uit kleine groente voor op de groente schaal.
  • Groente pureren door je sauzen is ook altijd een goed idee. Pastasaus gemaakt van tomaten en extra lekkere groente. Je kunt die groente ook gemakkelijk pureren waardoor ze de groentes niet zien, maar wel binnenkrijgen.
  • Maak eens een lekkere smoothie! Hier kun je namelijk zo enorm mee variëren, ga gewoon net zo lang door tot je een favoriet hebt gevonden.
  • Soep! Als je elke week een grote pan soep klaar maakt kun je hier heel veel groente in verwerken. In de winter kun je er ook een lekkere pureesoep van maken. Wanneer je het invriest kun je vaker in de middag een kop soep eten in plaats van brood.
  • Maak elke avondmaaltijd net iets meer groente. Deze kun je de volgende dag gaan verwerken in een omelet. Ook kun je een lekkere gekleurde omelet maken, dat maakt het nog leuker!
  • Een stamppot hoef je niet altijd te maken met aardappel maar kan ook prima met bataat of knolselderij. Op deze manier krijg je al snel een extra portie groente binnen.
  • Laat je kind eens kiezen uit groente. Wanneer je kind zelf mag kiezen, en wellicht ook zelf mag klaarmaken (samen met jou) zul je zien dat ze het nog beter eten en lekker vinden.

Wil je er zeker van zijn dat je altijd groente en fruit in huis hebt? Dan is het misschien handig om bij Defamiliebox.nl je box met verse groente en fruit te bestellen.