Alles wat je wilt weten over maaltijdboxen

Beste temperatuur voor je koelkast, zo kom je er achter

Iedereen heeft een koelkast en je weet dat die altijd koel moet zijn. Is een koelkast niet koud genoeg kan het voorkomen dat er bacteriën komen of zelfs schimmels. Niet in elke koelkast zie je de juistheid van het aantal graden. Soms weet je niet wat de juiste temperatuur moet zijn, dit is waarom wij het hier je uitleggen.

Welke temperatuur is het juiste?

Je wilt dat je koelkast de juiste temperatuur krijgt. Dit is om te zorgen dat je geen schimmels of bacteriën krijgt in je koelkast. De juiste temperatuur is goed want zo kan je de maaltijden bewaren in de koelkast zonder dat je bang moet zijn dat ze bederven. De beste temperatuur is tussen 3 en 4 graden. 

Waarom 3 tot 4 graden?

Je koelkast deze temperatuur geven betekent dat je voedsel erin veilig is. Zo weet je zeker dat producten uit een bestel maaltijdbox goed vers blijven. Bij meer als 4° zullen voedingsmiddelen sneller bederven. Denk hierbij aan vlees, kip, en groente. Andere levensmiddelen zouden wel hoger mogen zoals geopende potten en sauzen of halvarine. Het is alleen niet te adviseren. Je wilt toch langer je maaltijden bewaren. Je etenswaren zal langer goed blijven als je niet hoger gaat als 4°. Het liefst de stand altijd houden tussen 3 tot 4° en je weet zeker dat de bacteriën en schimmels er niet zullen komen.

Regelmatig de temperatuur meten in je koelkast

Het is verstandig om op zijn tijd de temperatuur te meten in je koelkast. Je pakt een thermometer en stopt die in een glas koud water. Zet dan het glas op de middelste glasplaat en houdt de koelkast 2 uur gesloten. Zijn het twee uur om kun je de temperatuur aflezen. Wil je van alle planken de temperatuur weten dan meet je die ook op door alle stappen te herhalen met het glas water. Vergeet dan de groentela niet want die kun je ook opmeten. Je maaltijden bewaren is dan veilig. Het opmeten kan iedereen en zorgt ervoor dat je de levensmiddelen goed kunt bewaren. Je weet dan altijd dat je etenswaren langer houdbaar blijft in de koelkast.