Alles wat je wilt weten over maaltijdboxen

Een maaltijdbox voor 1 persoon. Loont dat wel?

Maaltijdboxen worden meestal aangeprezen voor het gemak wanneer je voor meerdere mensen kookt. Toch zijn er genoeg mensen die een maaltijdbox voor 1 persoon zouden willen bestellen. Deze zijn dan ook wel verkrijgbaar, maar in veel mindere mate. Loont een maaltijdbox 1 persoon dan eigenlijk wel?

Gemak en inspiratie

Wanneer je alleen bent is het vaak al moeilijk koken. Wanneer je ingrediënten koopt voor maar 1 persoon in de supermarkt heb je altijd over of betaal je er een stuk meer voor. Ook is er vaak gebrek aan inspiratie wanneer je alleen kookt. Hier is een maaltijdbox 1 persoon de perfect oplossing voor. 

Een maaltijdbox geeft vooral gemak. Je kunt elke week gerechten uitkiezen waarvan de ingrediënten vers en in de juiste hoeveelheden bij je thuis geleverd worden. Zo zul je niet te veel eten over hebben en niets hoeven weg te gooien. 

Maaltijdbox 1 persoon

Een maaltijdbox voor 1 persoon werkt dus hetzelfde als alle andere soorten maaltijdboxen. Toch bieden nog niet heel veel maaltijdbox aanbieders deze aan. Desondanks zijn de maaltijdboxen voor 1 persoon zeer populair!

Toch zie je dat de prijs van de maaltijdbox 1 persoon een stukje hoger ligt dan andere maaltijdboxen. Bij een hoger volume zien we dat de kosten lager ligt. Toch valt de prijs hartstikke mee wanneer je kijkt naar het gemak wat een maaltijdbox oplevert. 

Wat is een slimme keuze?

Het verschil in prijs tussen de boxen kan de keuze moeilijk maken. Toch is het niet zo gek om te kiezen voor een maaltijdbox voor 2 personen als je maar alleen bent. De kosten voor een maaltijdbox voor 2 personen ligt in verhouding lager en is dus voordeliger. 

Als je voor meer personen besteld hoeft dit natuurlijk niet te betekenen dat je veel eten overhoudt. Je kunt het andere portie namelijk makkelijk invriezen. Zo heb je ook op de dagen dat je geen zin hebt om te koken nog een gezonde maaltijd. Je kiest dan gewoon een voorraadbakje uit de vriezer, warmt het op en eten maar. Dit scheelt uiteindelijk dus zowel in prijs, maar ook in tijd. In dat geval zal een maaltijdbox voor 2 personen je dus meer opleveren!