Alles wat je wilt weten over maaltijdboxen

6 simpele manieren om met de restjes een overheerlijke soep te maken

Je zou bijna kunnen zeggen dat je in principe alles watt je over hebt aan restjes, in je soep zou kunnen gooien. Of je nu een restje courgette, worteltjes of gebraden kip over hebt gehouden, gooi het dan vooral niet weg, maar maak er een heerlijke soep van. Op deze manier kan je heel goed restjes die bijvoorbeeld overblijven van een maaltijdbox bestellen gebruiken. We hebben een paar ideetjes voor je.

Soep met Gebraden kip

Haal zoveel mogelijk vlees van de botjes af en doe dit vervolgens in een pan met bouillon en doe daar ook nog wat groenten bij zoals worteltjes, erwtjes, prei en ui. De groentes even gaar laten koken en klaar is je soep. Je zou het eventueel nog aan kunnen vullen met vermicelli of een ander soort soeppasta.  

Soep met Groenten

Misschien heb je nog wat worteltjes over of het binnenste stuk van een krop sla, courgette of komkommer. Misschien heb je nog ergens een halve ui in je koelkast liggen, wat gekookte aardappelen of wat tomaten die niet meer zo stevig zijn en eigenlijk nodig op moeten. Dan heb je alles in huis om er een stevige soep van te maken. De eventuele rauwe groenten even kort koken of stomen, vervolgens doe je alles in een pan met groentebouillon en laat het nog even 10 tot 15 minuten door pruttelen.

Soep met Groene curry

Zo’n heerlijke pittige groene kipcurry is op zich al verschrikkelijk lekker natuurlijk en eigenlijk is het zonde om dat wat je over hebt, weg te gooien. Neem een pan met hete kippenbouillon en doe alles wat je over hebt in de bouillon. Grote stukken vlees kan je eerst even wat kleiner maken. De rijst kan je er ook gewoon bij doen, want dan heb je gelijk een heerlijke maaltijdsoep.  

Soep met Chorizo

Deze pittige worst is ideaal om te gebruiken als smaakmaker in een soep. Snij de chorizo in blokjes en fruit ze aan met wat knoflook en ui. Doe daar vervolgens een blik tomatenblokjes bij, een blikje kikkererwten en wat bouillon. Laat dit even doorkoken tot de kikkererwten gaar zijn.

Soep met Geroosterde groenten

Het gebeurt ons allemaal wel eens, je bent een beetje te enthousiast geweest bij het roosteren van groenten. Maakt niet uit, een pan met een groentebouillon is de meest eenvoudige oplossing. Doe je groente erin en breng het aan de kook. Neem vervolgens een staafmixer en mix je soep heerlijk glad.

Soep met Puree

Soms vergis je je in het maken van aardappelpuree en heb je best wel veel over. Geen probleem. Neem een pan en fruit wat ui, selder en wortel aan in een beetje olijfolie. Daar voeg je vervolgens een liter bouillon bij die je aan de kook brengt. Doe daar je puree bij en laat het zachtjes doorkoken. Je moet de soep wel regelmatig om blijven roeren om ervoor te zorgen dat de puree als het ware is opgelost is en je hebt een heerlijke aardappelsoep. Oké het is misschien niet één van de meest caloriearme soepen, maar wel verschrikkelijk lekker.