Alles wat je wilt weten over maaltijdboxen

Kun je een maaltijdbox ook invriezen?

Maaltijdboxen zijn er om je leven makkelijker te maken. Het scheelt je veel tijd aangezien je niet meer zelf hoeft te bedenken wat je gaat koken. Ook hoef je niet meer zelf naar de winkel, want alles wat je nodig hebt voor de gerechten wordt thuis afgeleverd. Maar kun je een maaltijdbox ook invriezen? 

Hoe zit een maaltijdbox in elkaar? 

Wanneer je kiest voor een maaltijdbox krijg je elke week de mogelijkheid om recepten te kiezen. Je hebt van tevoren al aangegeven voor hoeveel personen je kookt en hoe vaak per week je wilt kiezen. Als je bijvoorbeeld voor 2 personen 4 avonden per week kookt, kies je elke week 4 recepten uit de lijst. 

Het verschilt per maaltijdbox aanbieder hoeveel opties je per week krijgt. Uit al deze opties kies je de recepten die je lekker lijken. Je krijgt alles in de juiste hoeveelheden thuis afgeleverd. Je hoeft alleen nog maar een paar basisingrediënten in huis te hebben zoals olie om in te bakken en peper en zout. Voor de rest is alles compleet. 

Verspilling tegen gaan

Vaak wanneer je kookt heb je uiteindelijk eten over. Porties inschatten blijft dan ook moeilijk. De maaltijdboxen hebben gemiddelde porties, waardoor je al minder snel eten overhoudt en weg moet gooien. Want weggooien is natuurlijk zonde. 

Om verspilling tegen te gaan kun je het eten wat je over hebt makkelijk in voorraadbakjes doen. Bewaar wat je over hebt voor de lunch voor de dag erna. Ook kun je vaak met wat je over hebt de dag erna nog een andere maaltijd maken. Denk hierbij aan wat je over hebt lekker op een tortilla wrap doen. Dit is ook makkelijk klaar, je hoeft namelijk alleen de wrap op te warmen en de restjes van gister over de wraps te verdelen en klaar is je avondeten! 

Eten invriezen

Ook kan het voorkomen dat je een gerecht hebt besteld die jij zelf heel lekker vindt, maar je partner niet. In dit geval kun je het eten makkelijk in voorraadbakjes invriezen. Wanneer je geen zin hebt om te koken kijk je gewoon even tussen je voorraadbakjes in de vriezer, warm je het op en heb je alsnog een gezonde maaltijd.