Alles wat je wilt weten over maaltijdboxen

Bestaan er koolhydraatarme maaltijdboxen?

Maaltijdboxen worden steeds populairder, want ze zijn nu eenmaal erg handig. Wanneer je het druk hebt hoef je niet zelf naar de supermarkt voor je avondeten, want alle ingrediënten zijn al thuis geleverd. Toch kan het mensen tegenhouden om een maaltijdbox te bestellen als ze een specifiek dieet hebben of een intolerantie hebben. Zijn er eigenlijk maaltijdboxen die hierbij aansluiten of niet? 

De maaltijdbox

Onderhand zijn we er bijna allemaal wel mee bekend. De maaltijdbox is een box met ingrediënten voor gerechten die bij je thuis afgeleverd wordt. Zo heb je altijd alles in huis om een verse en gezonde maaltijd op tafel te zetten, ook wanneer je moe thuis komt na een lange dag. 

Je bestelt de maaltijdbox online. Hierbij krijg je een wekelijks de keuze uit verschillende recepten. Je selecteert welke je wilt ontvangen en alle ingrediënten voor die gerechten worden bij je thuis geleverd. Je hoeft alleen nog maar de basis in huis te hebben zoals bijvoorbeeld olie en zout. 

Soorten maaltijdboxen

Er zijn tegenwoordig veel verschillende maaltijdboxen waar je tussen kunt kiezen. Zo zijn er boxen voor vegetariërs, mensen die lactose intolerant zijn, maar ook een maaltijdbox koolhydraatarm die perfect bij een dieet kan aansluiten. Deze boxen hebben allemaal een andere basis. 

Zo is er voor de lactose intolerante mensen een box vrij van lactose en heeft een maaltijdbox koolhydraatarm, weinig koolhydraten, maar is wel hoog in eiwitten. Op deze manier worden de maaltijden zo samengesteld dat je alsnog genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt. Zo sluiten ze goed aan bij je wensen en zijn ze ook te gebruiken wanneer je bijvoorbeeld wilt afvallen.

Recepten kiezen

Het verschilt per aanbieder van maaltijdboxen welke mogelijkheden en keuzes ze hebben. Soms wordt er een maaltijdbox koolhydraatarm specifiek aangeboden. Dit is niet bij elke aanbieder zo. Wel hebben ze bijna allemaal labels aan hun recepten gekoppeld. Zo zie je snel in het overzicht welke gerechten koolhydraatarm of vegetarisch zijn. Hier kun je dan ook op filteren om ze makkelijk te vinden tijdens het bestellen.

Op deze manier kies en bestel je elke week weer makkelijk en snel welke gerechten jij geleverd wilt hebben. Aangezien deze gerechten elke week wisselen, zul je ook gezond en gevarieerd blijven eten.