Alles wat je wilt weten over maaltijdboxen

Een maaltijdbox wanneer je diabetes hebt, kan dat?

Wanneer je diabetes hebt, valt het niet mee om de juiste gerechten te koken. Alles wat je eet heeft namelijk invloed op de hoogte van je bloedsuiker. Het kiezen van een maaltijdbox is daarom voor mensen met diabetes soms wat moeilijk te doen. Maar zijn er wel mogelijkheden?

Eten en diabetes

Wanneer je diabetes hebt werkt de aanmaak van insuline niet goed of helemaal niet meer. Insuline is een hormoon dat ervoor zorgt dat koolhydraten, zoals suikers, uit je voeding in je cellen kunnen en niet achterblijven in je bloed. Wanneer je diabetes hebt regelt het lichaam dit niet zelf en zit er te veel suiker in je bloed. 

Alle koolhydraten die je eet hebben dus invloed op de waarden van het suiker in je bloed. Het is dan ook belangrijk om te letten op wat je eet met diabetes. Wanneer je dit moeilijk onder controle krijgt, wordt er vaak een koolhydraatarm dieet aangeraden. In dat geval kun je kijken naar een koolhydraatarme maaltijdbox.

Koolhydraatarme maaltijdbox

Een maaltijd voor iemand met diabetes kan dus het beste laag in koolhydraten zijn. Hier is een koolhydraatarme maaltijdbox voor op de markt gebracht. Je kunt hierbij kiezen of je de recepten voor 2 of 4 personen wilt ontvangen. Ook kun je kiezen voor recepten voor 3 of 4 dagen. 

Een koolhydraatarme maaltijdbox kan goed helpen bij het onder controle krijgen van je bloedsuiker. Je hoeft zelf minder op te letten wat je eet en hoe je lichaam erop gaat reageren. Omdat je weet dat je minder koolhydraten binnenkrijgt, zal je bloedsuiker ook minder schommelen. Uiteindelijk zal dit zelfs kunnen zorgen dat je minder insuline hoeft te gebruiken. Ook zul je je beter gaan voelen doordat je geen grote schommelingen in je bloedsuiker meer hebt.

Zelf samenstellen

Niet alle aanbieders van maaltijdboxen hebben een specifieke maaltijdbox voor diabetes. In dat geval kun je zelf een selectie maken tussen de recepten die aangeboden worden. Je kunt hierbij de voedingswaardes zien bij elk recept en zo selecteren welke koolhydraatarm zijn. Ook zijn de recepten vaak ingedeeld met labels. Zo kun je koolhydraatarm selecteren en zo kun je zelf een koolhydraatarme maaltijdbox samenstellen.