Alles wat je wilt weten over maaltijdboxen

Druk leven, dan toch gezond eten?

Druk leven, dan toch gezond eten?

Persoonlijke omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat er minder tijd, zin en of behoefte is aan gezonde voeding. Maar waarom is gezonde voeding belangrijk?

Waarom is gezonde voeding belangrijk?

Drukte, ziekte en stress (persoonlijke omstandigheden) kunnen ervoor zorgen dat er minder tijd, zin en behoefte is aan gezonde voeding en voldoende beweging. In sommige gevallen is voldoende bewegen zelfs geen optie meer door een ziekte.

Bij lagere temperatuur is je lichaam meer vatbaar voor virussen die rondgaan. Daarom is NU het moment je lichaam te wapenen tegen snotterende familieleden en huisgenoten. Voorkomen is beter dan genezen.

In sommige gevallen kan drukte, spanning en stress ervoor zorgen dat je meer gaat eten. Dat zijn juist suikervrije, vette en zoute voedingsmiddel. Die zorgen ervoor dat je je nog naarder gaat voelen. Om het lichaam te ontgiften moet je gezond eten. Zo ben je vaak ook minder prikkelbaar en vaak ook scherper.


Een gezonde lifestyle

De vraag: waarom is gezonde voeding belangrijk, is nu wel duidelijk. Een belangrijke factor voor een gezonde lifestyle is het aantal vitaminen, mineralen en vezels dat je binnenkrijgt. Hierdoor krijgt je lichaam alle belangrijke voedingsstoffen binnen. 

Tegelijkertijd vermijd je lichaam allerlei bewerkte schadelijke stoffen die je lichaam verzuren.

We moeten allemaal ons steentje bijdragen. De beste manier om van de wereld een gezondere plek te maken is te beginnen met de keuzes die je voor jezelf maakt en voor de mensen om wie je geeft. Laat het idee los dat gezondheid gelijkstaat aan de afwezigheid van ziekte en eet vanaf vandaag gezond om ziekten te voorkomen.

Maak bewuste keuzes eet en drink gevarieerd en begin aan een gezonde lifestyle. Discipline of wilskracht is leuk en soms heel handig om iets voor elkaar te krijgen, maar het is geen ‘way of life’. Het is vaak iets tijdelijks, want we willen niet ons hele leven blijven afzien, toch? Ons hele leven vechten tegen ongezonde suikers en snelle koolhydraten? Nee dankje.

Het maakt niet uit als het een keertje fout gaat. Blijf lief voor jezelf en kijk naar de lange termijn. Zorg ervoor dat je op lange termijn minstens 80% van de tijd gezond eet. Dan zit je goed!