Alles wat je wilt weten over maaltijdboxen

Hoe belangrijk is je basisstofwisseling? 

Dat je lichaam energie en voeding nodig heeft om te functioneren is algemeen bekend. Belangrijk daarin is dat je geen maaltijden overslaat. Het klinkt als een snelle manier om gewicht te verliezen, maar het overslaan van maaltijden is niet goed voor je lichaam. Het verstoort je basisstofwisseling. Maar wat is je basisstofwisseling eigenlijk?

Basisstofwisseling
Ongeveer twee derde van al je energie wordt verbruikt door je basisstofwisseling. Kort gezegd zorgt je basisstofwisseling er onder andere voor dat je ademhaalt, je hart klopt en je spijsvertering werkt. Oftewel dat je in leven blijft. Om deze basisstofwisseling te voeden, is het belangrijk dat je genoeg voedzame voeding binnenkrijgt. Door het bestellen van een maaltijdbox, heb je altijd wat lekkers en voedzaams klaar te maken. Zo wordt het een stuk makkelijker voor je gemaakt om wat gezonds op tafel te zetten. 

Energievoorraad
Je lichaam slaat energievoorraden op in vet, spieren en in je lever. In je spieren wordt de energie opgeslagen als een soort kant-en-klare pakketjes. Als je bijvoorbeeld gaat sporten verbruik je deze energie. Het is dan belangrijk dat deze energie daarna weer aangevuld wordt. Zorg ervoor dat je altijd wat gegeten hebt voor het sporten en eet ook wat na je training om de energievoorraad weer aan te vullen. Als je dat niet doet, zul je merken dat je je anders daarna wat flauw en zwak kunt gaan voelen. Dit is omdat je basisstofwisseling van de energievoorraad zal blijven pakken om te kunnen functioneren. 

Goede voeding
Het is dus duidelijk dat gezonde voeding onmisbaar is voor het functioneren van ons lichaam. Belangrijk hierin is dat je minstens drie keer per dag een goede maaltijd eet. De aanschaf van een maaltijdbox kan dit makkelijker voor je maken. Als je een maaltijdbox besteld heb je vaak verschillende gerechten die je kan kiezen, zodat je zelf kan bepalen wat je lekker vindt en die week wilt gaan eten. Alles komt afgewogen en geheel voorbereid en vers bij je binnen. Door het kiezen voor een maaltijdbox heb je ook meer variatie in je maaltijden en probeer je sneller wat nieuws uit. Dit is ook goed voor je energievoorraad en je levensstijl.