Alles wat je wilt weten over maaltijdboxen

Waarom is gezond eten zo belangrijk?

De bouwstoffen die je lichaam nodig heeft haalt hij uit voeding. Wanneer je kiest voor gezonde voeding krijg je voedingstoffen binnen die je nodig hebt om bijvoorbeeld te groeien. Ook voorkomt gezonde voeding dat je bepaalde ziektes krijgt zoals suikerziekte. Ook blijf je met een gezonde levensstijl makkelijker op een gezond gewicht.

Wat is gezond eten?

Maar hoe eet je dan gezond? Er is een hulpmiddel wanneer je gezond wilt eten. Dit is de schijf van vijf. Hier staat in wat goed is, voor jou gewicht en jouw leeftijd. Probeer dan ook elke maaltijd iets te eten wat op de schijf van vijf staat. Maar wat er dan in de schijf staat?  Sowieso enorm veel fruit en groente. Maar ook volkoren zoals bijvoorbeeld volkorenpasta, volkorenbrood, couscous en zilvervliesrijst. Kies voor minder vlees en meer plantaardig. Varieer ook eens met eieren, vegetarische producten, noten, peulvruchten en of vis. Ook melk, yoghurt en kaas zijn goede producten. Je hebt zuivel elke dag nodig. Ook zijn ongezouten noten zijn altijd een goed idee. Neem er niet te veel van maar een handje per dag. Olie halvarine en vloeibaar bak en braadvet staat op de schijf van vijf. Niet te vergeten om de hele dag door voldoende vocht te nemen. Kraanwater, thee en koffie.

Andere tips om gezond te eten en drinken

  • Kies voor zoveel mogelijk verschillende producten. Zo zorg je er namelijk voor dat je alle voedingsstoffen binnen krijgt.
  • Kies elke dag voor fruit en groente.
  • Eet niet te veel verzadigde vetten. Dit zit vooral in dierlijke producten: Worst, kaas,vet vlees en de volle melkproducten.
  • Drink veel! Je lichaam heeft ongeveer anderhalf liter vocht nodig.
  • Beperk frisdranken yoghurtdrankjes en/of energydranken. Deze zitten al snel vol met suikers.

Tips voor regelmatig en goed eten en drinken

Het is niet alleen erg belangrijk wat je eet maar ook wanneer je eet. Vind je het moeilijk om dit zelf samen te stellen dan kan je erover denken om te gaan beginnen met een maaltijdbox bestellen.

Ontbijt daarom altijd! Ontbijt is een van de belangrijkste maaltijden per dag. Een goed ontbijt zorg ervoor dat je lichaam op kan starten. Kies er ook voor om op vaste tijdstippen te eten. Je zult zien dat je lichaam ook om deze tijden gaat vragen om eten. Het is enorm onverstandig om maaltijden over te slaan, zorg dus altijd voor een ontbijt een lunch en avond eten.  Wanneer je een tussendoortje wilt kan dit 1 tot 4 keer per dag, neem dan natuurlijk we iets gezonds. 

Waarom zijn vetten en zoeten ongezond?

In zoete producten zitten veel suiker en calorieën, maar echt weinig voedingsstoffen. Denk aan bijvoorbeeld energydranken, frisdranken, snoep en chocolade.

Nooit meer ongezond?

Af en toe mag je echt wel eens zondige en wat eten wat niet op de schijf van vijf staat. Maar doe dit wel met mate en niet te vaak. En wanneer je kiest voor een patatje met mayonaise eet dan de rest van de dag wel gezond.