Alles wat je wilt weten over maaltijdboxen

Wat is de Vegan box

De vegan maaltijdbox is een box met daarin producten die bedoeld zijn om veganistisch te koken. Vegan box is een van de nieuwere aanbieders van maaltijdboxen in Nederland en wilde daarin net even anders zijn dan andere aanbieders. Daarom hebben zij gekozen om alleen maar een vegan box aan te bieden.

Wat mag je verwachten van vegan box

Wanneer je een maaltijdbox bestelt bij vegan box dan mag je ervan verwachten dat je een volledig veganistische box ontvangt. Wat is nu eigenlijk veganistisch? Dit wil zeggen dat er totaal geen dierlijke producten worden gebruikt. Je gebruikt dus niet alleen geen vlees, maar ook geen eieren, zuivel en honing onder andere.

Waarom zou je kiezen voor een vegan maaltijdbox?

De rede om te kiezen voor een vegan maaltijdbox die ligt natuurlijk grotendeels bij jezelf. Wanneer jij bij wil dragen aan een wereld waarin geen dierlijke producten gebruikt worden dan is dit natuurlijk een heel goed iets. Daarbij is het ook nog eens gezonder. Onderzoeken hebben uitgewezen dat personen die volledig veganistisch eten minder kans hebben om hart en vaatziekte. Ook overgewicht is minder vaak aan de orde wanneer je kiest voor een veganistische levensstijl. Men zegt dat het ook beter is voor het milieu wanneer jij kies voor een vegan levensstijl.  De porties die in een vegan maaltijdbox zitten zijn groot genoeg voor het aantal personen waarvoor jij hem hebt besteld. Daardoor gooi je ook minder eten weg. Ook iets waardoor je meewerkt aan een beter milieu.

Een veganbox is ook erg handig wanneer jij bijvoorbeeld vrienden te eten krijgt die veganistisch zijn en jij daarmee rekening wilt houden. Wanneer je zelf niet veganistisch bent ingesteld is het niet eenvoudig om daar dan meteen maar in over te schakelen. Een vegan maaltijdbox kan jou daar dan zeker bij helpen door jou de ingrediënten te leveren die geschikt zijn om een veganistische maaltijd te bereiden.  

Hoe bestel je een vegan maaltijdbox?

Het bestellen van een vegan box is hartstikke simpel. Je gaat naar de site toe, klikt op welke box wil ik en zo ga je verder in je bestelproces. Je kunt aangeven of je voor 2, 3 of 4 gerechten per week gaat. Je kunt een vegan maaltijdbox bestellen voor 2 of voor 4 personen.  Nadat je hebt besteld kan je kiezen uit een aantal gerechten. In jouw account kun je terugzien wat je hebt gekozen. Wil je tussendoor een weekje geen vegan box ontvangen dan moet je dat even stopzetten. Dit moet je gedaan hebben op dinsdag voor 23.59 uur. Ben je er te laat mee dan staat er de week erna gewoon weer een vegan box op jouw stoep. Bezorgen doen zij op maandagavond of dinsdagavond.

De kosten van een vegan box

De kosten van een vegan maaltijdbox zijn best wel behoorlijk maar als je dan bedenkt waar je allemaal aan bijdraagt dan is dat best wel te doen. Je doet het niet alleen voor jezelf maar je draag ook bij aan een beter milieu en dat is wel heel erg mooi en fijn. Op je eerste box die je bestelt krijg je een hoge korting van wel 25%. Dat is toch al wel een supergroot voordeel wat je dan krijgt vind je niet?

Wat zit er in een vegan maaltijdbox?

Buiten de heerlijke verse producten zitten er natuurlijk nog meer dingen in een lekkere vegan maaltijdbox. Er zit namelijk ook een hele fijne receptenkaart in met foto. Daarop staat precies hoe je het gerecht klaar moet maken. Superhandig natuurlijk!  Zo leer je ook nog eens gerechten maken die je misschien nog nooit hebt bereid. De inhoud van een vegan box is zeer wisselend. Ze houden ook rekening met de seizoengebonden producten. Zo heb je dus eigenlijk nooit dezelfde box en heb je heel veel variatie.