Alles wat je wilt weten over maaltijdboxen

Wat is zomerfruit en waarom we er zo zin in hebben!

Zodra de zomer weer van start is gegaan is het weer tijd voor die typische zoete en sappige fruitsoorten wat zo heerlijk verfrissend kan zijn op een warme zomerdag. Natuurlijk kun je fruit zo los eten, maar je zou het ook in een salade kunnen doen, in een warme maaltijd verwerken of op brood doen. Seizoen fruit is niet alleen erg lekker, maar ook nog eens lekker duurzaam en erg gezond. We gaan het in dit artikel over vier van deze fruitsoorten hebben. Deze fruitsoorten kan je ook heel goed tegenkomen in Marleyspoon maaltijdbox.

Aardbeien
Het zomerkoninkje, zoals hij ook wel wordt genoemd, is een vrucht met een heerlijke sappige en zoete smaak. Als je de beste smaak van de aardbei wil proeven, zou je ze het beste een uurtje van tevoren even uit de koelkast moeten halen. 

Het is algemeen bekend dat je één stuks fruit per dag moet eten en voor de aardbeien zou je dan 5 of 6 aardbeien met in totaal zo’n 100 gram aan kunnen houden. Aardbeien zijn ook zeer goed in een smoothie te verweken, in je yoghurt of gewoon heerlijk op een boterham. Aardbeien zijn overigens 1 tot drie dagen houdbaar in de koelkast.

Bramen
Deze vrucht is eigenlijk familie van de aardbeien. Ook een heerlijk sappige en zoete vrucht, waarbij gezegd mag worden dat hoe groter de braam is, hoe lekkerder hij zal smaken. Ook de bramen moet je in de koelkast bewaren, maar let wel op dat ze dan evengoed maar 1 tot 3 dagen goed blijven. In een doosje zit meestal 150 gram bramen en dat is 25 gram meer dan de dagelijks aanbevolen één stuks fruit.

Bramen zijn in verhouding best prijzig en als je het zonde vindt om gelijk een heel bakje naar binnen te werken, kan je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om de bramen binnen drie dagen samen met andere vruchten te verwerken in je yoghurt of er een multi fruit smoothie van te maken.

Frambozen
Frambozen zijn in principe opgebouwd uit allemaal kleine bolletjes, net zoals bij de bramen. Frambozen zijn rijk aan vezels en die vezels heb je dan weer nodig voor een goede darmflora. 100 gram frambozen komt overeen met één stuks fruit en ook de frambozen zijn maximaal 3 dagen houdbaar en samen met de bramen en aardbeien, kun je dus een heerlijke fruitsalade maken, in je yoghurt doen of die heerlijke fruit smoothie maken.

Kersen
Kersen vallen onder de categorie steenvruchten, omdat er een soort steenachtige pit in zit. De kersen kunnen zowel zuur als zoet zijn en in België wordt de zoete kers gewoon kers genoemd, maar de zure kers heet daar ‘kriek’. Veel mensen herkennen de naam kriek pas als je het over het Belgische kiekbier hebt.

De zoete kersenrassen wordt uiteraard het meest gegeten. Hoewel je tegenwoordig kersen tegenkomt die vaak geïmporteerd zijn, hebben we in Nederland ook heerlijke kersen die zeker niet onder doen in kwaliteit. Als je dit als één stuks fruit wil eten, dan kan je hier 125 gram voor aanhouden.