Alles wat je wilt weten over maaltijdboxen

Zit er genoeg eten in een maaltijdbox? 

Een maaltijdbox is niet voor elk budget toegankelijk. Maar als je het omrekent en het soms wat creatiever aanpakt, kun je makkelijk een week van je maaltijdbox doen. Maar heb je daar wel genoeg aan? We zochten het voor je uit! 

De maaltijdbox

De inhoud van de maaltijdboxen van dinerly worden gebaseerd op de algemeen aanbevolen porties voor een volwassene. Ben je een grote eter, kun je er altijd zelf nog wat extra’s aan toevoegen. Voeg aan een gerecht dan iets meer groente toe bijvoorbeeld. Maar meestal is dit niet nodig. Het is eerder dat je wat overhoudt, dan dat je tekort komt.

Porties

Je kiest bij dinerly per week de maaltijden uit die je wilt en voor hoeveel personen. Op de foto’s die in de keuzelijst staan, kun je goed zien en inschatten hoe groot de porties zijn. Voor de meeste personen is dit meer dan genoeg. Denk je toch dat het te weinig is kun je altijd kiezen om een bijgerecht je halen in de supermarkt. Denk hiervoor bijvoorbeeld aan een kleine salade of een klein stokbrood. 

Je kunt het ook inschatten aan de hand van de ingrediënten. Als je de maaltijden voor de week uitkiest, zie je wat je geleverd gaat krijgen. Vind je het portie er wat kleiner uitzien op de foto op de dinerly site, kijk dan eens naar welke ingrediënten erin gaan. Zo vullen aardappeltjes natuurlijk een stuk meer dan alleen maar groente. Zo kan het eruit zien als weinig, maar gaat het alsnog meer dan genoeg vullen vaak!

Je ingrediënten reorganiseren

Het komt dus eerder voor dat je wat overhoudt tijdens het koken, dan dat je tekort komt. Zo kan het zijn dat je 2 paprika’s gekregen hebt, maar je vindt 1 paprika meer dan genoeg in het recept. Als je op deze manier slim met je ingrediënten om gaat kun je nog een extra gerecht maken ook. 

Voeg wat toe uit je eigen voorraad zoals rijst, wat andere groente en een stukje vlees. Zo kun je met de ingrediënten nog een roerbak maken bijvoorbeeld. Je kunt ook kiezen om van de groente die je overhoudt een lekker vullend omeletje te maken.