Alles wat je wilt weten over maaltijdboxen

De meest geliefde wintersoepen

In de winter is er niets zo lekker als een kom goedgevulde soep. Soep is niet alleen zeer voedzaam en gezond, maar ook nog eens snel klaar. Ideaal om op het menu te zetten als je een drukke week hebt. Welke soep is bij jou favoriet? Enkele zeer geliefde wintersoepen zijn:

Bruine bonensoep

Een bord bruine bonensoep oogt misschien niet heel aantrekkelijk qua kleur, maar de smaak is heerlijk! En heel goed vullend. Met bruine bonensoep ben je wel iets langer bezig, omdat de bonen een nachtje moeten weken. Verder kan je bladselderij, knolselderij, winterpeen, prei, rookspek, rookworst en laurierblaadjes toevoegen voor een heerlijk winterse smaak. Uiteraard de bruine bonen en bouillon niet vergeten.

Klassieke erwtensoep

Als je aan een koude winterdag denkt dan hoort daar natuurlijk een kom dampende erwtensoep bij. Een goed vullende stevige soep om te lichaam op te warmen. Naast de spliterwten en bouillon kan je gerookte spek, schouderkarbonade, rookworst, laurierblaadjes, winterwortel, prei, knolselderij, ui en selderijblad toevoegen. Uiteraard kan je naar eigen smaak ingrediënten toevoegen of juist weglaten.

Goulashsoep

Denk je aan winterkou dan mag natuurlijk ook Goulashsoep niet ontbreken. Ook een soep die zorgt voor een goedgevulde buik. Deze soep maak je met hacheevlees of runderriblap, spekreepjes, ui, knoflook, paprikapoeder, chilipoeder, komijnzaad, rode wijn, tomatenpuree, rode paprika, rundvleesbouillon, aardappel en sperziebonen.

Mosterdsoep

Ook een heerlijk romige mosterdsoep is bij veel mensen favoriet. Deze soep is goed te combineren met uitgebakken spek. Een goed vullende mosterdsoep kan je maken met boter, prei, knoflook, sjalot, aardappel, ontbijtspek, kippenbouillon, bloem, droge witte wijn, mosterd, slagroom, suiker en peterselie.

Soep kan je altijd eten. Op een koude winterdag is er niets zo lekker als een stevige goedgevulde soep. Wat zijn de voordelen van soep? Soep is een ideale manier om gemakkelijk een ruime hoeveelheid groenten te eten. Natuurlijk is dit wel afhankelijk van hoeveel groenten je in de soep doet. Daarnaast zorgt een grote kom soep ervoor dat jij je vochthuishouding op peil houdt. Een ander voordeel is het verzadigende effect. Soep vult goed. Je hebt al snel genoeg aan een kom maaltijdsoep. Een soep met verse groenten zit bevat veel vezels. Ook zijn groenten en belangrijke bron voor mineralen en vitaminen.

Uit diverse studies is gebleken dat soep de weerstand versterkt. Denk aan het bekende bordje kippensoep als je ziek bent. Kippensoep herstelt de neusslijmvliezen en verbetert de spijsvertering. Tomatensoep komt je immuunsysteem juist ten goede. Geniet in de winter vooral van soep!

Heb jij nu trek gekregen? Vergeet dan de volgende keer met boodschappen bestellen niet om de ingrediënten van een van deze heerlijke soepen mee te bestellen.