Alles wat je wilt weten over maaltijdboxen

Moeite met groente eten? Deze tips helpen!

Het avondeten bestaat bij ons in Nederland meestal uit groente, aardappelen en vlees of een vleesvervanger. Eet je nasi, bami of mihoen dan zit daar meestal groente in. In spaghetti, macaroni of lasagne verwerk je groente. Wanneer je moeite hebt met groente eten dan is dat vaak niet zozeer de smaak van de groente. Het is vaak de hoeveelheid die aanbevolen is. Er zijn verschillende manieren om er voor te zorgen dat  je toch voldoende groente binnen krijgt.

Groente verstoppen

Nee, niet je groente in huis of in de tuin verstoppen, maar verstoppen in een gerecht. Pastasauzen die je gebruikt in macaroni, spaghetti of lasagne zijn hier ideaal voor. Kook eerst je prei, wortel en andere groente. Bak je ui en champignons. Gebruik je blender om alles fijn te malen. Neem je kant en klare of zelfgemaakte tomatensaus en verwarm het samen met de fijn gemalen groente. Maak het op smaak met kruiden en je hebt een heerlijke pastasaus met onzichtbare groente.

Ontbijt met groente 

Eet je normaal gesproken een boterham met kaas als ontbijt? Je kunt hier goed mee variëren door er eens een plakje tomaat of komkommer op te leggen. Een bestel maaltijdbox service is hartstikke fijn om eens wat nieuwe groenten uit te proberen. Soms zitten er dingen in die jij eerder nog niet had geproefd maar nu uiteindelijk toch erg lekker vindt.

Groentespread als dip of beleg

Het is heel eenvoudig om groentespread te maken van bijvoorbeeld paprika, doperwtjes of courgette. Vind je dit te veel werk dan kun je in de winkel ook verschillende soorten groentespread kopen. Dit is erg lekker op je boterham als beleg, maar ook goed te gebruiken als dip bij een stukje kaas of worst.

Lunch met soep en salade

Maak voor de lunch een lekkere soep. Dit hoeft niet altijd groentesoep te zijn. In haast iedere soep zit groente. Je kunt er een schaaltje rauwkost met wat gesneden peen, sla, tomaten en komkommer bij nemen. Op deze manier eet je ongemerkt een portie groente. 

Lekker tussendoortje

Tegenwoordig zijn er een veel soorten groente in snackformaat te koop. Zorg dat je een bakje met snoeptomaatjes, komkommer, worteltjes, stukjes paprika of bloemkool bij je hebt. In plaats dat je een dropje of ander snoepje neem, eet je een stukje groente. Net zo lekker en zeer gezond. Lekker voor thuis, op je werk of onderweg. 

 Meerdere soorten 

Zet meerdere soorten groente op tafel. Bak champignons en uien op in de koekenpan. Maak een salade en kook er bijvoorbeeld bloemkool bij. Je zult merken dat je meer groente eet als je kunt afwisselen.