Alles wat je wilt weten over maaltijdboxen

Hoe lang kun je stamppot bewaren in de diepvries en waarom?

Zodra de temperatuur begint te dalen in het land en de eerste zakken boerenkool, hutspot en spruitjes alweer verkrijgbaar zijn in de winkel begint het te kriebelen en willen we massaal genieten van een heerlijke stamppot met spekjes en rookworst of bal gehakt. Het heeft iets nostalgisch. De geur van verse stamppot in huis. Maar vaak kook je stamppot ook in grote hoeveelheden en krijg je het niet op. Zonde om weg te gooien natuurlijk. Een goed idee is dan om de stamppot in te vriezen. Alleen de vraag is, hoelang blijft de stamppot houdbaar in de diepvriezer en blijft de smaak ook behouden? Dat lees je hier!

Stamppot invriezen, zo doe je dat!

Als je van plan bent om stamppot in te vriezen dan is het heel erg belangrijk dat de stamppot goed afgekoeld is voordat je het in bakjes in de vriezer doet. Ga dus niet gelijk na het koken een bak pakken om de stamppot in te stoppen en dan de vriezer in, dat is namelijk niet goed voor jouw vriezer en ook niet voor de stamppot. 

Kies een luchtdichte bak en zorg dat je een etiket of sticker op het bakje hebt zitten waar je de datum van invriezen op kunt schrijven. Dit is belangrijk voor de houdbaarheid van het eten. Het is trouwens ook verstandig om de stamppot in kleinere porties in te vriezen, zo behoudt de stamppot veel meer zijn smaak. 

De houdbaarheid van de ingevroren stamppot

Ingevroren stamppot blijft ongeveer twee maanden houdbaar. Maar je moet er wel rekening mee houden dat als je vlees in de stamppot hebt mee gekookt dat de houdbaarheid dan korter kan zijn. Met vlees moet je namelijk wel altijd oppassen als je het invriest. Dit is gewoon niet oneindig houdbaar.

Het is dan ook te allen tijde belangrijk dat als je eten ontdooit vanuit de vriezer dat je goed kijkt en ruikt hoe het eten eruitziet na het ontdooien. Als het een vreemde kleur of geur heeft dan is het beter het niet meer te eten. Volg hierin dus altijd jouw gevoel. En heb je echt geen idee hoe oud het al is dan kan je beter het zeker voor het onzekere nemen. Zorg daarom altijd dat je een maaltijdbox marley spoon in huis hebt zodat je altijd iets klaar kunt maken wanneer je ingevroren maaltijd toch niet meer geconsumeerd kan worden.