Alles wat je wilt weten over maaltijdboxen

Met voorraadbakjes weet jij wat je in huis hebt

Iedereen heeft ze wel in huis, voorraadbakjes. Ze zijn de perfecte oplossing als je een restje voedsel wilt bewaren of een stukje kaas mee wilt nemen naar je werk. Kunststof voorraadbakjes worden door heel veel mensen dagelijks gebruikt. Zeker wanneer je met regelmaat gebruik maakt van een maaltijdbox is het fijn om de restjes ervan in bakjes te kunnen bewaren.

Voorraadbakjes, welk materiaal kies je?

Steeds meer mensen kiezen liever niet meer voor voorraadbakjes van kunststof. Ten eerste zit er plastic in, dat is niet altijd even handig als je er etensresten in wilt bewaren. Wel eens een plastic bakje gezien waar tomatensaus in heeft gezeten?

Nog een punt is dat kunststof voorraadbakjes nou eenmaal niet zo heel lang meegaan. Plastic afval is helaas nog steeds niet duurzaam dus ontzettend slecht voor het milieu. Daarom is het beter om te kiezen voor voorraadbakjes die van een ander soort materiaal gemaakt zijn.

De nadelen van kunststof voorraadbakjes

Behalve dat kunststof voorraadbakjes kunnen verkleuren als je er bepaalde voedselsoorten in hebt bewaard, kunnen ze onder invloed van zowel warmte en kou ook nog eens vervormen. Zit er een laagje olie in, dan is dat er soms niet meer uit te krijgen.

Daarnaast is het ook oppassen als je in een kunststof bewaarbakje heet water schenkt. Niet alle soorten plastic kunnen hier even goed tegen. Zou je er bijvoorbeeld hete soep of olie in schenken, dan is de kans groot dat het bakje smelt met nare gevolgen.

Voorraadbakjes van glas

Wil je toch graag je restjes voedsel netjes en overzichtelijk bewaren, dan kan je het beste kiezen voor bewaarbakjes die van glas gemaakt zijn. Dit heeft als voordeel dat deze bakjes doorzichtig zijn, zodat je meteen kan zien wat erin zit.

Daarnaast is glas een stof die de eigenschap heeft dat niets zich eraan kan hechten. Waar kunststof bewaarbakjes voor het leven getekend zijn als je er voedingsmiddelen met veel kleurstof in bewaard hebt, hoef je daar met glas nooit bang voor te zijn.

Glas is daarnaast ook nog eens vormvast. Ook al zou je er iets heets inschenken, je hoeft niet bang zijn dat je voorraadbakje zal smelten. Ook kan je glazen voorraadbakjes gebruiken in de magnetron en vaak ook in de oven.

Omdat er ook glazen voorraadbakjes zijn die je zo vanuit de vriezer in de magnetron of oven kunt stoppen bespaar je jezelf flink wat werk. Deze bakjes zijn ideaal om je lasagne of een andere maaltijd in te vriezen en meteen te verwarmen.