Alles wat je wilt weten over maaltijdboxen

Dit is waarom je nooit een maaltijd moet overslaan

Het lijkt misschien een supersnelle manier naar slank worden, maar het overslaan van maaltijden is allesbehalve goed. Wist je dat je op termijn zelfs chronische ziektes kunt ontwikkelen wanneer je maaltijden overslaat? Met een maaltijdbox besteld bij dinnerly.nl , heb je altijd iets lekkers om klaar te maken, ook wanneer je even niet weet wat je klaar moet maken. 

Tekort aan glucose

Wanneer je een maaltijd overslaat ontneem je, je lichaam eigenlijk gewoon brandstof. Het gevolg daarvan is dat je bloedsuikerspiegel daalt en daardoor je lichaam een tekort aan energie ervaart. Suiker is iets wat al onze organen gewoon nodig hebben om te kunnen functioneren. Ook is het erg belangrijk voor een optimale hersenactiviteit, binnen 4 tot 6 uur nadat je voor het laatst hebt gegeten beginnen je hersenen een tekort aan brandstof teervaren.

  • Wanneer je een lage bloedsuiker hebt word je moe, futloos en sloom. Wanneer je hersenen onvoldoende energie registreren, word er aan je lichaam aangegeven dat ze bepaalde functies stil moeten gaan leggen.
  • Wanneer de productie van cortisol verhoogt kun je stress ervaren en word je prikkelbaar
  • Wanneer je cognitieve functies worden aangetast kun je problemen krijgen met je geheugen, concentratie, aandacht en metalen prestaties in het algemeen
  • Als je suikerspiegel erg schommelt, gaat je dieet er bovendien bij inschieten zo krijg je zin in ongezonde snacks en heb je wellicht te weinig energie om te gaan sporten

Weetje nu niet wat je moet klaarmaken? Kies dan eens voor een maaltijdbox. 


Vertraagde stofwisseling

Wanneer je maaltijden overslaat, kan dit de basisstofwisseling gaan vertragen. Dit is de manier waarop je lichaam de calorieën verbrandt. Je lichaam gaat zuiniger worden met de voedingsstoffen die aanwezig zijn en hierdoor verbrand je minder calorieën. Wanneer je lichaam in honger modus komt gaat het op zoek naar andere energiebronnen, je metabolisme dat begint dan de vet om te zetten in energie en dit kan gepaard gaan met vermoeidheid, stress, lage bloeddruk en misselijkheid.


Luister naar je hongergevoel

Wanneer je je lichaam goed wil laten functioneren moet je 3 maaltijden per dag nuttigen en een gezonde snack wanneer je honger tussen de maaltijden door krijgt. Wanneer je buik begint te rommelen is dat duidelijk een teken dat je moet gaan eten. Het is ook erg belangrijk om te luisteren naar dat signaal. Weet je nou niet wat je moet eten maar wil je wel zorgen dat je de voeding binnenkrijgt die je per dag binnen moet krijgen, denk dan eens aan een maaltijdbox hier zitten heerlijke gerechten in die bovenal ook nog eens gezond zijn.