Alles wat je wilt weten over maaltijdboxen

Een lekkere winterse stamppot van restjes

Iedereen heeft het wel eens: er ligt nog van alles in de koelkast maar die restjes groenten en vlees zijn net niet voldoende om er een complete maaltijd van te maken. Toch kan je dit op een heel eenvoudige manier wel voor elkaar krijgen en dat is door er een heerlijke stamppot van te maken.

Aardappels

Vaak heb je verschillende soorten aardappels in huis, en net een paar aardappels over van een bepaald gerecht wat je ermee gemaakt hebt. Nu is het zo dat je stamppot niet van maar een soort aardappels hoeft te maken.

Heb je dus nog een paar zoete aardappels en een aantal krieltjes, dan kan je die met een gerust hart bij elkaar in een stamppot verwerken. Net niet genoeg aardappels in huis? Je kan als vervanger hiervoor heel goed pastinaak en knolselderij gebruiken.

Groenten

Liggen er nog wat restjes groenten in de koelkast zoals bijvoorbeeld boerenkool, prei of andijvie? Deze kan je prima gebruiken voor je stamppot. Ligt er nog sla of rucola van de vorige dag of heb je nog een stukje paprika? 

Hiermee kan je de stamppot net dat beetje meer smaak geven. Het is ook mogelijk om restjes vlees of vleesvervangers aan je stamppot toe te voegen.

Kruiden

Iedereen heeft kruiden in het keukenkastje staan. Deze kan je prima gebruiken om de stamppot op smaak te brengen. Wil je graag wat meer pit in je stamppot, kies dan voor peper of gember. Ook kruiden zoals kurkuma, koriander of Italiaanse kruiden geven je stamppot net dat beetje meer smaak.

Wil je een pittige stamppot dan kan je er ook een beetje sambal aan toevoegen. Je stamppot krijgt een Oosters tintje als je er Aziatische kruiden zoals nootmuskaat, komijn of kerrie aan toevoegt. Eet je niet graag gekruid? Dan kan je het ook alleen bij zout en een klein beetje peper houden. 

Of experimenteer eens met een beetje mosterd of wat ketchup! Voor iedere smaak is er een lekkere stamppot waardoor in een keer alle restjes uit je koelkast op zijn. Zo bespaar je geld en verspil je minder!