Alles wat je wilt weten over maaltijdboxen

Pasta over? Goed voor morgen!

Het is algemeen bekend dat er tegenwoordig veel te veel eten onnodig in de vuilnisbak verdwijnt. Wereldwijd wordt er meer dan 1 miljard ton eten weggegooid. Het is dus de hoogste tijd om daar verandering in te brengen.

In eerste instantie kan dat een grote uitdaging lijken, maar toch is het veel minder moeilijk dan je zou denken. Van heel veel restjes kan je namelijk nog andere lekkere dingen maken. In dit artikel lees je wat je allemaal met een restje overgebleven pasta kan doen.

Salade

Je kan van een restje overgebleven pasta prima een lekkere pastasalade maken. Dit kan je doen door een blikje tonijn, kappertjes, een beetje mayonaise, rucola en een beetje rode ui door de pasta te mengen.

Het is ook mogelijk om van dat beetje pasta een salade Caprese te maken. Hierin doe je dan een beetje pesto, wat tomaat en mozzarella kaas. Heb je nog wat restjes groente, vlees of kaas? Deze zijn ook prima te verwerken in een pastasalade.

Pasta in een omelet

Het is ook heerlijk om je restje pasta te verwerken in een omelet. Je klutst een of meer eieren en voegt daar restjes kaas en/of groenten aan toe. Meng dit goed door elkaar. Vervolgens kan je het bakken zoals je dat met een omelet zou doen.

Ovenschotel

Heb je een restje pasta en wat saus over? Doe dit dan in een ovenschaaltje. Neem een ei en klop dit los. Voeg wat room en kaas toe en giet dit mengsel over de pasta. Zet dit op 180 graden in de oven tot de pasta een knapperig korstje heeft. Met een beetje salade of brood heb je weer een complete maaltijd.

In de soep

Je kan ook prima een restje pasta toevoegen aan een pan vers gemaakte soep. Hierbij vervang het de vermicelli die je normaal zou gebruiken. Door nu een restje pasta aan de soep toe te voegen krijgt deze net wat meer body. Je ziet dus wel dat wanneer jij je online boodschappen bestelt maar je daar net even te laat mee was je van restjes nog heel veel kunt maken.

Hartige taart

Restjes pasta zijn prima te verwerken als vulling voor een hartige taart. Het je wat grotere pasta, snij deze dan eerst in kleine stukjes. Voeg vervolgens restjes groente en/of kaas toe. Dit is ook een prima manier om andere soorten restjes op te maken.

Pizza

Het ziet er hetzelfde uit als een pizza, alleen is in dit geval de bodem van pasta gemaakt. Voeg aan het restje pasta wat zout, peper, geraspte kaas en Italiaanse kruiden toe. Vet een bakvorm in en verdeel de pasta egaal over de bodem. Maak de pizza af met tomaten, kaas en andere restjes beleg naar smaak.

Kroketjes

Je kan ook nog een lekkere snack maken van een overgebleven restje pasta. Om te beginnen moet de pasta klein gehakt worden. Voeg vervolgens paneermeel, ei en geraspte kaas toe. Maak hier rolletjes van en stop in ieder rolletje een stukje kaas. Rol nu de kroketjes door het paneermeel en bak ze ongeveer 4 minuten in hete olie van 180 graden.